Bristow Norge bekrefter at det var et av deres helikoptre som havarerte utenfor Bergen onsdag kveld. Helikopteret var på søk- og redningstrening da ulykken skjedde. Helikopteret var av typen Sikorsky S-92 og ble brukt i redningstjeneste.
Bristow

Én død – ingen lenger kritisk skadd

En person omkom og fem er skadd etter helikopterulykken utenfor Sotra onsdag kveld, der Parat-medlemmer er involvert. Ingen er lenger kritisk skadd etter helikopterulykken, opplyser Haukeland sykehus fredag formiddag. 

Publisert Sist oppdatert

I alt var seks personer om bord i helikopteret som styrtet i sjøen. Alle ble hentet opp av vannet og brakt til Haukeland universitetssjukehus i Bergen onsdag kveld.

Klokken halv ett natt til torsdag meldte politiet at en person er omkommet. En person er lettere skadd, og for de øvrige fire melder politiet at skadegraden er «varierende», uten å gå nærmere inn på dette.

Helikopteret tilhørte selskapet Bristow Norge og var på et treningsoppdrag for Equinor da ulykken skjedde. Det havarerte rundt seks kilometer vest for Algerøyna i Øygarden kommune.

 Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent.

– Dyp sorg

– Det er med dyp sorg at vi har fått vite at en person på oppdrag for oss er omkommet i denne tragiske hendelsen. Våre tanker går til de nærmeste pårørende, sier Equinors pressetalsperson Gisle Ledel Johannessen til NTB.

Equinor gjenopptar helikopterflygingene på norsk sokkel fredag.

Store ressurser ble satt i sving da Hovedredningssentralen (HRS) mottok nødmeldingen klokken 19.41. Et redningshelikopter fra Forsvaret kom først til stedet og fant umiddelbart fem personer i sjøen, ifølge politiet. De ble hentet opp og brakt til sykehus. Et annet helikopter fant den sjette personen og heiste vedkommende opp.

Søker etter vrakrester

Ifølge HRS lå personene i vannet i rundt 50 minutter før de ble hentet opp, skriver Bergens Tidende.

Natt til torsdag ble det søkt etter vrakdeler, og politiet har bedt Forsvaret om å bistå med dette. Statens havarikommisjon har begynt arbeidet med å finne årsaken til ulykken.

– Det vi kommer til å gjøre i morgen, er å lokalisere hovedvraket og deretter finne ut hvordan vi kan få hevet det, slik at vi kan få gjort nærmere undersøkelser, sa avdelingsleder Kåre Halvorsen i havarikommisjonen til TV 2 onsdag kveld.

Politiet og Equinor har opprettet et pårørendesenter på Scandic Kokstad. De har også opprettet et nummer som pårørende bes om å ringe: 990 97 989.

Nødmeldingen som ble sendt ut, var et såkalt mayday relay, som er en nødmelding formidlet på vegne av andre.

Ifølge Bristow Norge var helikopteret på søk- og redningstrening. Det var av typen Sikorsky S-92.

Powered by Labrador CMS