Større skrift: A A A
Velg periode for utlisting av artikler

Lokale lønnsforhandlinger 2018

Adresseavisen og Polaris TSØ har gjennomført lønnsforhandlinger for 2018. Reguleringstidspunktet er 1. januar og rammen inkluderer det som måtte bli av sentrale tillegg.

Se oversikt for 2018.

21.02.2018

Mot til å lykkes

Det er Anne Lindmo som benytter denne tittelen når hun tirsdag inspirerer tannhelsesekretærer, apotekteknikere og medie-folk til å prøve lykken. Som prestedatter mener hun selv at hun fikk en åpenbaring, den dagen hun fant på å underholde det norske folk på lørdager.
23.01.2018

Hvem fortjener å bli årets tillitsvalgt i Parat?

Det er igjen på tide å nominere kandidater til å motta prisen årets tillitsvalgt i Parat. Prisen deles ut under Parat-konferansen som blir arrangert på Gardermoen den 12. februar 2018. 

18.01.2018

Oppklaring om pensjon

Parat har lenge kjempet for å få innført «Individuell pensjonskonto», noe enkelte blander sammen med «Individuell pensjonssparing (IPS)», men som er to helt forskjellige ting. Her kommer en kort forklaring som, rydder opp i begrepene.
18.12.2017

Hvor mye ferie kan overføres til neste år?

All lovbestemt ferie som ikke er tatt ut i år, blir overført til neste år. Arbeidsgiver kan ikke bli enig med arbeidstaker om å betale ut lønn for disse feriedagene, og kan heller ikke ta fra arbeidstaker ferien. Det gjelder uansett hva som er årsak til at ferien ikke ble avviklet.
 Hovedregelen er at den lovbestemte ferien skal brukes opp i ferieåret. Ferieloven gjør likevel unntak for ferie som ikke er tatt ut på grunn av sykdom eller foreldrepermisjon. I tillegg åpner den for at partene kan avtale å overføre noe ferie til neste ferieår.
11.12.2017

Professorbesøk hos Parat Media

BI-professor Bård Kuvaas sier kortsiktige, resultatbaserte bonus- og lønnssystemer ofte virker mot sin hensikt. Fastlønn fører derimot til at medarbeiderne føler seg mer anerkjente, blir mer lojale og færre slutter i virksomheten.
28.11.2017

Lokale lønnsforhandlinger 2017

Her finner du resultater vi har fått inn pr 21. november.Det vi ser så langt er noe bedre lønnsvekst enn i 2016.Oversikt 2017
21.11.2017

Parat mot strømmen

Organisasjonsgraden i Norge er fallende, men Parat opplever likevel en jevn tilstrømming av nye medlemmer. Bare siden 1. januar har antallet yrkesaktive medlemmer i Parat vokst med over to prosent. 
08.11.2017

Parat Medias bransjeseminar: Spent eller redd

Gjør teknologiutviklingen deg spent eller redd? Preben Carlsen, konsernsjef i Trigger, slite spørsmålet under Parat Medias bransjeseminar i Oslo fredag denne uka. På scenen sto også Kathrine Aspaas (bildet).
29.10.2017

To foredrag med Bård Kuvaas ( BI) tirsdag 28 november i Lakkegata

Kuvaas, Bård_DSC_6790Det første foredraget handler om variabel lønn, provisjon og motivasjon. Hva er det som motiverer oss til å yte? Fungerer provisjon?
Er det slik at uten incentivordninger så sitter vi med hendene i fanget? Eller er det slik at det ikke er eksistensen, men typen av incentiver som er avgjørende for om de øker eller reduserer prestasjoner
Foredrag nummer to handler om nedbemanningens skjulte kostnader. Hva skjer i bedriften etter en nedbemanning? Er nedbemanning lønnsomt?? For så enkelt er det ikke, ifølge flere forskningsprosjekter. Når en virksomhet sier opp ansatte, fører det nemlig til at flere av de ansattes kolleger også velger å forlate virksomheten.
24.10.2017

NHO sier nei til forslag om lærlingfond

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og flere fagforeninger mener Norge bør prøve danskenes metode for å få flere lærlingplasser. NHO sier nei. Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud sier NHO bør bidra positivt til å få flere lærlingeplasser.
20.09.2017

Parat Media Bransjeseminar 2017

Parat Media ønsker medlemmer, tillitsvalgte og gjester velkommen til vårt Bransjeseminar på Oslo Kongressenter fredag 27 oktober.
05.09.2017

Parat Media Representantskapsmøte

Parat Media RS holdes i Lakkegata 23 torsdag 26 oktober kl.11. Dagen etter arrangeres Bransjeseminaret på Oslo Kongressenter.

Program Bransjeseminar.

04.09.2017

Parat-annonse kastet ut av DN-bilag

Luftfartstilsynet har torsdag et annonsebilag i Dagens Næringsliv. Utgiver nektet imidlertid å trykke helsidesannonsen fra Parat. Nestleder i Parat Vegard Einan sier annonsen utrykte kritikk mot Luftfartstilsynet, men han liker ikke denne form for sensur.
06.07.2017

Sommerjobben: Hvor mye skal du ha i timen?

Hvor mye skal du ha betalt per time i sommerjobben? Sett deg inn i timelønnssatsene! Det er store forskjeller fra yrke til yrke, men er du over 18 år bør du minst ha 130 kroner timen.
03.07.2017

Nye minstelønnssatser i 2017

Parat og Parat Media har blitt enige med Mediebedriftenes Landsforening (MBL) om justering av minstelønnssatser.
De nye minstelønnssatsene i Presse- og Mediaoverenskomsten er fra 1. april 2017 som følger:

Begynnerlønn for arbeidstaker over 18 år: 26 587,- per mnd
Etter to års sammenhengende ansettelse: 29 220,- per mnd
Arbeidstakere med mer enn to års relevant godkjent høyskole/universitetsutdannelse 31 996,- per mnd.
24.05.2017

Snart sommer og ferietid

Ferie er for de fleste sol, sommer og tid sammen med familie og venner. Valg av tid for avvikling av ferie kan av og til skape noen problemer på arbeidsplassen. Vet du hvilke regler som gjelder dersom du blir syk i ferien, eller hvor mange feriedager du har rett til? 
16.05.2017

Lønnsstatistikk for 2016

MBL har samlet inn tall fra alle sine medlemsbedrifter og statistikken viser lønnsnivå og lønnsvekst for alle regioner, på landsbasis og for ulike stillingskategorier. Lønnsstatistikk 2016.

02.05.2017

Ord og uttrykk under "vårens vakreste"

Det er tid for forhandlinger og under det som omtales som vårens vakreste eventyr er det mange ord og uttrykk som ikke umiddelbart lar seg lett forstå.Vi har laget en oversikt over de mest brukte ord og begrep.

05.04.2017

Tillitsvalgte i Parat Media til Reykjavik

Over 40 tillitsvalgte reiser til Reykjavik i april. Odd Jenvin og Lill Fischer i Parat vil stå for programmet og her vil tema blant annet bli det organiserte arbeidsliv, kompetanse og utviklingen av rollen som tillitsvalgt. Tillitsvalgte i dag er mer coach enn vaktbikkje og medlemmenes krav og behov er endret de siste årene. Tillitsvalgte kommer fra alle deler av mediebransjen og vi har representanter fra de aller fleste norske mediekonsern.

15.03.2017